Чоловік потрапив у пастку, купуючи мотоцикл

21.05.2018

У поліцію із заявою про шахрайство звернувся 27-річний житель Шостки. Чоловік розповів, що знайшов на відомому сайті оголошення про продаж нового мотоциклу, дешевшого за інші пропозиції в Інтернеті. Зв’язавшись з продавцем за вказаним у об’яві номером телефону, він дізнався, що це магазин мототехніки, але вподобаного товару в наявності не було. Продавець запропонувала йому замовити товар зі складу, за умови передоплати у 1 000 гривень. Молодий чоловік погодився і перерахував гроші на вказаний номер банківської картки.

За тиждень йому зателефонували з «крамниці» та повідомили радісну звістку, що товар отримано і вони готові доставити мотоцикл власнику. Проте терміново потрібно перерахувати залишену суму на вказаний номер банківської картки. Покупець засумнівався, адже товару він не бачив і запропонував їм альтернативу у 10 000 гривень. Опонентка наполягала на своєму, мотивуючи, що їм теж потрібно розрахуватися з постачальником.

Гроші були перераховані, але обіцяного мотоциклу він так і не дочекався. На чисельні дзвінки замовника продавцю аферисти вигадували поважні причини, а потім і зовсім відключили телефон.

Наразі правоохоронці вживають необхідних заходів щодо встановлення особи зловмисниці та повернення потерпілому втрачених коштів. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: