Житель одного із сіл Сумщини підірвався на гранаті

21.05.2018

Вчора до чергової частини Краснопільського відділення поліції надійшло повідомлення від лікаря бригади швидкої медичної допомоги про те, що житель одного з сіл загинув від вибуху гранати.

«На виклик негайно виїхали керівництво ГУНП, слідчо-оперативна група відділення поліції, працівники вибухотехнічної та кінологічної служб, – коментує Віталій Гордієнко, начальник Краснопільського відділення поліції. – Було встановлено, що свідком гибелі чоловіка стала його колишня дружина. З її слів, вони були розлучені вже чотири роки, проте підтримували гарні стосунки, адже мали двох неповнолітніх дітей. Того дня він зателефонував і попросив прийти до лісосмуги, що була неподалік їхнього будинку, аби попрощатися. А коли вона прийшла, побачила що чоловік тримає в руках гранату. Спочатку він перекидав її з руки в руку, а після того, як вона впала на землю, накрив своїм тілом. Пролунав вибух. Сама жінка не постраждала».

Слідчі поліції одразу провели два невідкладні обшуки будинків, де мешкав чоловік. В будинку колишньої дружини правоохоронці нічого не знайшли, а от в будинку, де загиблий проживав останні чотири роки, були знайдені незареєстровані гладкоствольна мисливська рушниця та набої різного калібру.

За місцем мешкання загиблий характеризується з позитивного боку, жодної судимості не мав. Оглянувши місце події, поліцейські знайшли металеві уламки та металеву скобу від гранати Ф-1.

Наразі за даним фактом розпочате кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України «Вбивство» та ч.1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю» , в рамках якого поліція з‘ясовує причини та обставини самогубства, а також походження зброї та боєприпасів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: