На Сумщині виявили “липових” матерів-одиначок

21.05.2018

Як повідомили в Кролевецькому ВП, на території міста Кролевець та району співробітниками відділення поліції було виявлено осіб, які з метою заволодіння чужим майном та особистого збагачення, незаконно отримали соціальну допомогу для одиноких матерів.

За вище вказаними фактами, Кролевецьким відділенням поліції було зареєстровано декілька кримінальних проваджень передбачених ч. 1 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману), ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення офіційного документа, який видається чи посвідчується установою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права або звільняє від обов’язків, з метою використання його підроблювачем), ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підроблених документів).

Так, в одному з випадків, жінка, формально перебуваючи у шлюбних відносинах з батьком своєї дитини, з яким вела спільне господарство, умисно повідомила соціальному працівнику неправдиву інформацію, яка була нею внесена в тексти заяви «Про призначення усіх видів соціальної допомоги», про те, що вона є одинокою матір’ю та приховала таку інформацію шляхом умисного замовчування при перевірці її соціальними працівниками. В подальшому про вказаний факт уповноважених службових осіб управління праці соціального захисту населення не повідомила, хоча була обізнана про обов’язок повідомляти органи праці та соціального захисту населення, про факти зміни у складі сім’ї.

На підставі поданих завідомо підроблених документів, особі було призначено соціальну допомогу як одинокій матері та нею було отримано грошові кошти. Своїми діями жінка завдала збитків державі в особі управління праці соціального захисту населення.

Нагадаємо, що згідно ст. 18-1 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», жінка, яка має дітей від особи, з якою вона не перебувала і не перебуває в зареєстрованому шлюбі, але з якою вона веде спільне господарство, разом проживає і виховує дітей, права на одержання допомоги, встановленої на дітей одиноким матерям не має.

Джерело: 05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: