Прокуратура хоче повернути державі Будинок профспілок на Петропавлівській

21.05.2018

Органами прокуратури області вживаються заходи представницького характеру з метою повернення державі майна, яке перебувало у віданні професійних спілок колишнього Союзу РСР.

Відповідно до норм національного законодавства майно та фінансові ресурси загальносоюзних громадських організацій колишнього Союзу РСР, які знаходяться на території України, є загальнодержавною власністю, а повноваження власника щодо такого майна покладено на Фонд державного майна України.

Прокуратурою області встановлено, що на території м. Суми по вул. Петропавлівській знаходиться нежитлове приміщення площею майже 2 тис м2, збудоване ще у 1962 році та передане у відання Сумській обласній раді професійних спілок, яка належала до загальносоюзних громадських організацій та діяла на підставі Статуту професійних спілок колишнього Союзу РСР.

«Незважаючи на наявність законодавчої заборони на відчуження профспілкового майна у приватну власність, Сумська обласна організація професійних спілок, яка створена вже після проголошення незалежності України, у 2003 році без відома та згоди уповноважених державних органів вказане нерухоме майно передала до статутного капіталу створеного нею господарського товариства. У подальшому зазначене нежитлове приміщення неодноразово відчужувалось іншим приватним структурам та в результаті опинилось у приватній власності Товариства з обмеженою відповідальністю», – розповів начальник управління прокуратури області Олександр Рубан.

З метою поновлення порушених майнових прав та інтересів держави прокуратурою області пред’явлено позов до господарського суду Сумської області в інтересах Фонду державного майна України та його територіального відділення у Сумській області до виконавчого комітету Сумської міської ради та ТОВ щодо визнання недійсними правовстановлюючих документів на право приватної власності на нерухоме майно, витребування його із чужого незаконного володіння та визнання права власності на нього за державою.

Ухвалою суд провадження у справі відкрито, її розгляд на цей час триває, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: