На Сумщині стало більше пацієнтів із небезпечною хворобою Лайма

22.05.2018

За інформацією Сумського обласного лабораторного центру вже за 4 місяці поточного року в лікувально-профілактичні заклади області за медичною допомогою з приводу присмоктування кліщів звернулося 124 людини, і це не рахуючи тих, хто видаляє кліщів самостійно.

Як пояснює головний інфекціоніст Сумкою області Ірина Троцька, така велика популяція цих комах пояснюється аномальною весною і різким потеплінням. Внаслідок цього чисельність кліщів збільшилася на 15%. Крім самого кліщового укусу, є великі ризики заразитися інфекційними захворюваннями, оскільки, як мінімум 50% цих комах переносять такі хвороби як кліщовий енцефаліт, туляремія, анаплазмоз, бабедіоз, ерліхіоз і найпоширеніша і характерна для Сумської області – хвороба Лайма або іксодовий бореліоз.

Кількість людей, які звертаються до лікувальних установ з причини нападу кліщів, постійно збільшується. Разом із тим, збільшилася і кількість пацієнтів, у яких діагностується хвороба Лайма.

Ірина Троцька пояснює: захворювання небезпечне якраз ризиком розвитку важких ускладнень, зокрема з боку нервової, м’язової системи, а також порушень функцій рухового апарату.

Якщо людина постраждала від укусу кліща, головний інфекціоніст області радить звернутися за допомогою до хірурга, щоб той видалив кліща з поверхні шкіри, після чого лікар-інфекціоніст призначить антибіотикопрофілактику, курс якої часто триває від 10 до 14 днів. Це дозволить попередити ризик розвитку хвороби надалі.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: