«Відродження» продовжить роботу з юридичного захисту чорнобильців, – Володимир Пилипенко

22.05.2018

Партія «Відродження» продовжуватиме захищати права чорнобильців в українських судах. Про це під час зустрічі з представниками чорнобильських організацій Сумщини заявив голова Політради партії «Відродження», Представник України у Венеційській комісії (2013-2017) Володимир Пилипенко.

За словами Пилипенка, наразі юридична підтримка, яку надає політсила чорнобильцям, спрямована насамперед на допомогу в питанні перерахунку пенсій для постраждалих від аварії на ЧАЕС.

«Ми провели значну роботу з юристами. Зокрема, хочу виділити такий момент: стаття 59 Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», поширюється на всіх військовослужбовців, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС, а не лише на тих, хто проходив на той момент строкову службу. Усі заперечення цього Пенсійним фондом і міністром соцполітики – це чиста вигадка і бажання зекономити гроші. А отже, вони є незаконними. Тому ми розробили зразок позовної заяви для всіх військовослужбовців. Я вже знаю про випадки, коли адміністративні суди своїми рішеннями задовольнили вимоги чорнобильців-військовослужбовців. І Пенсійний фонд змушений був провести їм перерахунок. Тому всім, хто опинився у схожій ситуації, я раджу не зволікати, не гаяти часу, а подавати позов до суду. Зразок таких позовних заяв є на моїй сторінці у Facebook», – розповів Володимир Пилипенко.

Він додав, що типові форми звернення до Пенсійного фонду та позовної заяви про перерахунок пенсії можна також отримати, звернувшись на гарячу лінію Партії «Відродження», або ж завантажити ці документи на сайті політичної сили.

Крім того, Володимир Пилипенко нагадав, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект №6292 про відновлення соціальних гарантій для постраждалих від аварії на ЧАЕС, який Партія «Відродження» розробила спільно з представниками чорнобильських організацій. І запевнив, що політсила продовжить боротьбу за його ухвалення у парламенті.

Читайте також: Екс-губернатор Юрій Чмирь зустрівся з чорнобильцями Сумщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: