Сумщина багата успішними людьми і своїм промисловим та інтелектуальним потенціалом

23.05.2018

На цьому наголосив очільник області Микола КЛОЧКО, відкриваючи XV Виставку міжрегіональної та зовнішньоекономічної співпраці «Слобожанський міст-2018»

«Ця виставка вже стала традиційною для нашої області. Вона демонструє, що Сумщина справді багата успішними людьми і своїм промисловим та інтелектуальним потенціалом, – говорив Микола Клочко. – Безумовно, не все йде гладко, але ми створюємо на Сумщині сприятливий бізнес-клімат, особливо, якщо мова йде про реальний сектор економіки. І попри наш прикордонний статус, інвестиції на Сумщину йдуть і ви бачите реальний результат на цій виставці».

За словами очільника області, яскравим прикладом іноземних інвестицій на Сумщину є домовленість про контракт згідно з яким  Сумське НВО розпочне постачати своє обладнання для модернізації газоперекачувальних агрегатів дотискної компресорної станції (ДКС) «Памук» (Узбекистан) на загальну суму 3,7 млн. доларів.

«Про це ми домовились в рамках візиту делегації Сумщини в Узбекистан і завдяки нашій співпраці з Посольством Узбекистану в Україні, допомозі нашого українського посольства в Узбекистані», – підкреслив Микола Клочко.

Про це говорив і присутній на виставці Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер АБДУАЛІЄВ. За його словами, співпраця Узбекистану й Сумщини є досить плідною. Яскравим прикладом спільних домовленостей є конкретні плани щодо співпраці бізнесу Узбекистану та Сумщини.

«Нам комфортно працювати із Сумщиною. І в цьому, я вважаю, велика заслуг голови облдержадміністрації Миколи Клочка», – зазначив він.

У роботі виставки «Слобожанський міст-2018» взяли участь понад 30 товаровиробників Сумської області, які представили свої виробничі здобутки у галузі машинобудування, лісової та деревообробної промисловості, АПК, харчової, хімічної промисловості, енергоефективності, інформаційних технологій тощо.

У контексті обговорення на виставці питань сприятливого бізнес-клімату в області президент Сумської торгово-промислової палати Костянтин МАКАРЕНКО зазначив: «Завдяки співпраці влади та бізнесу Сумщина перетворюється на діловий центр не лише Слобожанщини, а й України».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: