Фермера-хабарника посадили під цілодобовий домашній арешт

23.05.2018

Шосткинською місцевою прокуратурою керівника фермерського господарства повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні 19 тис доларів США неправомірної вигоди.

Встановлено, що фермерське господарство у 2012 році уклало із жителями Ямпільського району 27 договорів оренди землі сільськогосподарського призначення площею близько 90 га. Після закінчення у 2017 році строку дії договорів власники земельних ділянок виявили бажання передати свої паї в користування іншому підприємцю. Однак з’ясувалось, що фермерське господарство ще у 2016 році обманним шляхом продовжило оренду на підставі нібито укладених додаткових угод до 2026 року.

Коли приватний підприємець, якому громадяни планували передати свої паї, звернувся до керівника зазначеного фермерського господарства, той погодився за 19 тис доларів США розірвати договори оренди землі та передати йому оригінали всіх документів. Керівник фермерського господарства був затриманий шосткинськими співробітниками прокуратури, поліції та Служби безпеки України 19 травня 2018 року безпосередньо після одержання обумовленої суми.

За клопотанням прокуратури затриманому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Його дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 368-3 (вимагання та одержання неправомірної вигоди юридичною особою приватного права незалежно від організаційно-правової форми дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду) КК України.

Окрім того, у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 358 (підроблення офіційних документів) КК України перевіряється факт підробки додаткових угод щодо оренди земельних ділянок.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: