Організована злочинна група викрала із банків близько 800 тисяч гривень

24.05.2018

Як вже повідомлялось раніше, за результатом спецоперації, проведеної правоохоронцями Сумщини, трьох чоловіків, які викрадали платіжні термінали з банківських установ, затримано 16 лютого 2018 року в Кіровоградській області.

Затримані – жителі Полтавської області, які тривалий час обкрадали банківські термінали на Сумщині, де на їх слід і вийшли місцеві оперативники. Під час затримання «на гарячому» вони залишили термінал на дорозі та намагались втекти, однак їх автівка на шаленій швидкості з’їхала в кювет і перекинулась. За місцем проживання одного із затриманих під час обшуку вилучено револьвер.

«На даний час встановлено, що організована група діяла з початку грудня 2017 року. За цей час вони викрали майна та грошових коштів банківських установ на суму близько 800 тис. грн. Затриманим вже змінено повідомлення про підозру, їх дії кваліфіковано за ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою) КК України. Окрім того, організатор також відповідатиме ще й за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України», – розповіла заступник начальника відділу прокуратури області Світлана Ященко.

У випадку доведення у суді провини вказаних осіб, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: