Життя 19 пацієнтів ЦРЛ – під загрозою

24.05.2018

Фінансове забезпечення хворих на хронічну ниркову недостатність область “перекинула” на плечі місцевої влади. Життя 19 пацієнтів роменської лікарні опинилося під загрозою: розрахованих коштів вистачить поки лише до вересня цього року.

У Роменської ЦРЛ переймаються, що утримувати людей, для яких навіть тиждень без процедури – смертельний вирок, за гроші роменської казни лікарня буде просто не в змозі, пише “Новий погляд Роменщини”.

Рішення про те, що фінансування програми для хворих на хронічну ниркову недостатність віднині перекидається на плечі місцевого бюджету, стало для пацієнтів майже вироком, повідомила на оперативній нараді при міському голові головний лікар Роменської ЦРЛ Валентина Гунькова. За її словами, станом на сьогодні відділення забезпечено лише на 50 відсотків. Тож нещодавно отримане роз’яснення від області “нагнало темні хмари” на подальшу долю хворих. “Утримувати відділення за гроші з міського бюджету ми просто будемо не в змозі”,- говорить Валентина Василівна.

Про те, чи є перспективи зберегти відділення гемодіалізу, розповіла заступник головного лікаря роменської ЦРЛ Інна Жук. “На початок року було заплановано обслуговування 22 чоловік, – поділилася Інна Леонідівна. – Троє з них відмовилися від лікування, відповідно, грошей вистачить на довше”. Наявні кошти в сумі 1 мільйон 400 гривень дозволять здійснювати процедуру ще до вересня 2018 року. Надалі ж грошей немає. Потрібна, за словами Інни Жук, така ж сума. Гроші, згідно з новими вимогами, мають знайти вже “місцеві”.

Інна Леонідівна запевнила, що адміністрація лікарні не заспокоється та буде вирішувати питання з обласними депутатами та обласною радою. У подальшому, говорить, будуть вживатися заходи, аби зберегти об’єми та рівень обслуговування хворих на ниркову недостатність.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: