ПФК “Суми” та “Охтирка-Нафтовик” звинуватили у договірних матчах

24.05.2018

Нацполіція України звинуватила ПФК “Суми” та “Охтирка-Нафтовик” у договірних матчах. Про це заявили 22 травня учасники спільного брифінгу. Проводили його в столиці Голова Національної поліції Сергій Князєв, перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук за участі керівників ФФУ – Андрія Павелка і Назара Холодницького.

Йшлось про розкриття схеми проведення договірних матчів. На доказ цього учасники брифінгу продемонстрували відео – як і про що домовляються сторони, як потім відбуваються матчі, як передаються гроші.

На одному з відео Нацполіції показана особа, яка титрується «президент ПФК «Суми». На відео чоловік домовляється за винагороду про позитивний для сумської команди результат матчу з луцькою «Волинню», а після передає обумовлену за перемогу суму – 3 тис 900 доларів (100 тис грн.).

Директор ПФК “Суми” Анатолій Бойко заяву та відео Нацполіції коментувати відмовився – послався на те, що не бачив відео і не чув, про що йдеться. Окрім сумського клубу у відео, яке оприлюднила Нацполіція, згадується також про охтирський «Нафтовик-Укрнафта».

Загалом у схемі, про яку заявили учасники брифінгу, йдеться про 35 українських професійних футбольних клубів із 57. Всього задокументовано 57 епізодів, під підозрою – понад 300 осіб – функціонерів, футболістів, тренерів і суддів:

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: