«Укртелеком» стягнув 35 тисяч гривень з управління міської ради

25.05.2018

До Господарського  суду Сумської області звернувся позивач ПАТ «Укртелеком» з позовною заявою до відповідача – управління соціального захисту Кролевецької міської ради, в якій просив суд стягнути з відповідача на свою користь 37тис. грн. заборгованості по витратах, понесених позивачем внаслідок надання телекомунікаційних послуг, що надавалися на пільгових умовах.

До суду надійшли заперечення відповідача на позовну заяву, в яких він просив відмовити у задоволенні позову, у зв’язку з тим, кошти на фінансування соціальних програм Кролевецького району у 2017 році з місцевого бюджету на компенсацію послуг для пільговиків не виділялися.

У свою чергу позивач у своїй письмовій відповіді на відзив, зазначав, що  чинним законодавством України не передбачена залежність відшкодування від фактичного фінансування видатків місцевих бюджетів, а надання пільг певним категоріям населення відбувається не внаслідок власної недбалості чи власного бажання, а відповідно до вимог законів України.

Суд, враховуючи право позивача, передбачене ст. 46 Господарського процесуального кодексу    України зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання, прийняв до розгляду подану заяву про зменшення позовних вимог. Представник відповідача в судове засідання не з’явився, про причини неявки суд не повідомив, хоча про час та місце проведення судового засідання був повідомлений належним чином.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, оцінивши надані докази, посилання відповідача на неналежне бюджетне фінансування суд вирішив позов задовольнити повністю і стягнути з управління соціального захисту населення Кролевецької міської ради 35 тисяч гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: