У Сумах стало більше пилу

25.05.2018

Середньомісячні концентрації діоксиду азоту в Сумах у квітні перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі в 1,7 рази, пилу – у 1,5 рази, формальдегіду – у 1,2 рази. Інші інгредієнти, які визначалися, – нижче або на рівні санітарних норм.

Перевищення максимально разової гранично допустимої концентрації по оксиду вуглецю в 1,2 рази зафіксовано 14 квітня під час східного напрямку вітру зі швидкістю 3 м/с на посту спостереження №5, 21 квітня при південно-західному напрямку вітру зі швидкістю 6 м/с на постах спостереження № 3 та № 4.

У порівнянні з березнем збільшилася середньомісячна концентрація пилу, оксиду вуглецю, формальдегіду, рівень забруднення діоксидом азоту зменшився, а діоксидом сірки, оксидом азоту та аміаком залишився майже на колишньому рівні. Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в квітні не спостерігалося.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щодня проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у квітні по Cумах становив 11-13 мкР/год і не перевищував допустимих значень. Протягом місяця було відібрано і проаналізовано +1192 проб.

Моніторинг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря в Сумах здійснювала лабораторія обласного центру з гідрометеорології, повідомляє Інформаційний портал.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: