На Сумщині презентували пілотний проект центру дуальної освіти

25.05.2018

Центр дуальної освіти створюється на базі Машинобудівного коледжу СумДУ. За словами очільника області Миколи КЛОЧКА, він є результатом співпраці освіти, влади і бізнесу

Для реалізації пілотного проекту вже виділено 4 мільйони гривень з державного бюджету та по 2 мільйони гривень із обласного та міського бюджетів і 3 мільйони гривень надані групою підприємств «Технологія».

«Завдяки спільній і злагодженій роботі народних депутатів – членів бюджетного комітету, обласної влади, міської ради, представників бізнесу та наших освітян Машинобудівний коледж СумДУ отримує проект, яким можуть скористатися й інші виші та заклади профтехосвіти у співпраці з бізнесом області. А потім, можливо, його застосовуватимуть в інших областях України», – зазначив Микола КЛОЧКО.

За словами ректора Сумського державного університету Анатолія ВАСИЛЬЄВА, філософія дуальної освіти, коли студенти навчання поєднують із практичною діяльністю на підприємствах, широко розповсюджена в Європі. Наприклад, в Німеччині 30% вишів і всі заклади профтехосвіти працюють за цією системою. Застосовують дуальну освіту і в СумДУ.

«І сьогодні завдяки співпраці із відомою в області групою підприємств ми реалізовуємо проект Центру дуальної освіти на базі Машинобудівного коледжу», – говорив він.

Говорили про важливість цього проекту для Сумщини і народний депутат Олег МЕДУНИЦЯ, перший заступник голови обласної ради Анатолій РІЧКАЛЬ і директор обласного Департаменту освіти і науки Вікторія ГРОБОВА.

Зокрема, за словами Олега Медуниці, який доводив про необхідність створення цього центру на Сумщині в Міністерстві освіти і науки України, визначальним у виділенні фінансування на створення цього центру із державного бюджету було те, що до створення долучилися представники обласної та міської влади і бізнесу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону
24.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 49 вибухів
24.04.2024 Сумська красуня продовжує підкорювати Норвегію

Коментарі: