На Сумщині – новий спалах кору

26.05.2018

Як повідомляє Шосткинський міськрайвідділ «Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України», станом на 25 травня поточного року в Сумській області зареєстровано 91 випадок кору. У числі хворих 22 дітей. Серед захворілих дітей 1 у віці до 4-х років, п’ятеро – 5-9 років, дев’ять – 10-14 років, 7 – 15-17 років.

Найбільше жителів захворіли на кір в Конотопі, там виявлено 28 випадків і Конотопському районі – 26 випадків. З усієї кількості хворих в області були госпіталізовані 72 людини.

У Шостці зареєстровано 4 випадки кору серед дорослого населення (2 із них – протягом цього тижня). У Шосткинському районі 1 випадок: захворіла дитина 10-ти років у смт. Воронеж.

За даними епідрозслідування випадків кору встановлено, що у 37 дорослих,  хворих на кір, дані про щеплення ідсутні, 14 осіб не були щеплені, 7 осіб отримали 1 дозу, 31 людина отримала 2 дози.

Випадки захворювання не пов’язані між собою. Троє дорослих хворих заразилися в Києві. Дитина захворіла, ймовірно, в місті Ічня Чернігівської області, перебуваючи в родичів.

Джерело: http://shostka.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: