Які таємниці приховують у сумському смітті?

29.05.2018

Голова громадської комісії з питань бюджету Андрій Фролков повідомив, що, нарешті, отримав офіціну відповідь від ТОВ «А-Муссон» на його запит про обсяги сміття, яке збирає і вивозить це підприємство у Сумах.

Ці дані потрібні для того, щоб комісія могла перевірити, наскільки тариф «А-Муссон» відповідає його реальним витратам на ці послуги. Однак голові громадської комісії в інформації відмовлено. У листі за підписом директора товариства Олександра Олійника повідомляється, що такі дані «належать до інформації з обмеженим доступом» (!).

«Нарешті, після втручання Уповноваженого Верховної Ради отримав від А-Муссон 24 травня відповідь на публічний запит від 26 лютого!!!!! про обсяги зібраного та вивезеного сміття, – пише Андрій Фролков. – Як з’ясувалося, ми платимо за комерційну таємницю! Але я такого договору не укладав! Тому мабуть й платити буду закінчувати! Ось звідки ці всі позачергові та таємні виконкоми з підняття тарифів! Яку владу обрали, так й живемо. Ну що ж, зустрінемось у суді!».

Нагадаємо, що виконком Сумської міськради наприкінці березня 2018 р. ухвалив рішення, яким скорегував у бік підвищення тариф на послуги з організації збирання, вивезення твердих побутових, великогабаритних та ремонтних відходів, що утворюються на території міста Суми для ТОВ «А-Муссон». Підвищення тарифу в середньому склало 26%. Тариф на одну людину на місяць збільшиться на 2,46 грн.

Під час обговорення даного питання Андрій Фролков доводив, що і діючий до цього тариф був завищений, оскільки обсяг реально вивезених «А-Муссоном» на полігон відходів втричі менший, ніж той, який закладений у розрахунки тарифу.

Джерело: xpress.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: