На Сумщину прибули бразильські рятувальники

29.05.2018

У рамках «Програми перебування Бразильської технічної делегації з нагоди проведення зустрічей з керівництвом ДСНС України» у місті Ромни відбулася зустріч керівництва Міжрегіонального центру швидкого реагування з її представниками, пишуть на сайті Центру.

У складі іноземної делегації на Роменщину прибули Алан Алешандре Араужо — голова Спеціалізованого командування (начальник штабу) Корпусу воєнізованої пожежної охорони Федерального округу Бразилія та Фабіо Морейра Сілва — начальник відділу міжнародних зв’язків цього ж відомства.

Під час зустрічі начальник МЦШР ДСНС України Сергій Біляєв розповів представникам делегації про діяльність організаційної структури, ознайомив з її можливостям, завданнями та зонами відповідальності. Делегація відвідала об’єкти інфраструктури Центру, навчальні класи, спортивний клуб “Рятувальник”, відвідала будівництво майбутнього центру з підготовки водолазів, ветеринарну клініку, клуб та музейний комплекс. У ході візиту гості розповідали про структуру їхньої організації, порядок проведення рятувальних операцій та професійний відбір і подальшу підготовку персоналу. Але на цьому зустріч не закінчилась і спілкування було перенесено до навчально-тактичного полігону ДСНС України, де до уваги делегації було представлено весь спектр рятувальних робіт, які відпрацьовуються на навчальних ділянках.

На завершення зустрічі, у теплій дружній атмосфері, на згадку про край та добрі традиції українського народу гості з далекого південного материка отримали гарні вишиванки.

Свої позитивні враження від побаченого гості записали у книзі відгуків, і зазначили, що робота з порятунку населення не має кордонів і є важливою справою для рятувальників усього світу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: