У водоймі виявили вибухівку

29.05.2018

За минулі вихідні до поліції від громадян надійшло три повідомлення про виявлення на території Сумської області боєприпасів часів Другої світової війни.

Так, у місті Охтирка в районі вулиці Дружби, під час проведення земляних робіт було виявлено 82-міліметрову міну часів Другої світової війни.

Того ж дня, по вулиці Свободи у селі Веселе Великописарівського району у землі було знайдено аналогічний боєприпас.

А у пересохлій водоймі села Паліївка Ямпільського району, на відстані близько 150 метрів від людських будинків, громадянин виявив підозрілий предмет округлої форми, схожий на міну. При більш ретельному огляді знахідки працівники поліції встановили, що це й справді є протитанкова міна часів Другої світової війни. 

На місцях виявлення боєприпасів виставлено охорону поліції до прибуття саперного підрозділу спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Управління МНС України.

Правоохоронці нагадують, що в усіх випадках виявлення снарядів, мін, гранат та інших вибухонебезпечних предметів, ні в якому разі з ними не треба контактувати самим і не допустити контакту сторонніх осіб. У разі виявлення будь-де, зброї боєприпасів, чи інших вибухонебезпечних предметів, найголовніше відмітити чи запам’ятати місце знахідки, відійти на безпечну відстань та викликати поліцію.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: