Скажений кіт покусав двох людей

29.05.2018

Лабораторно підтверджено другий за цей рік випадок сказу, що стався у місті Шостка. Таку новину повідомила головний спеціаліст Шосткинського міськрайоного управління ГУ Держпродпотребслужби в Сумській області Надія Романченко.

Домашній кіт, який жив на вул. Привокзальній, захворів на сказ, як передбачається, після контакту з лисицею. Через деякий час кіт напав на господаря і його сина. У даний час вони отримують антирабічною вакцину. Кіт був не щепленим проти сказу.

Згідно з даними Надії Романченко, у 2018 р. у Шостці зафіксовано вже два випадки небезпечного захворювання. Протягом 6 років до цього випадків сказу в місті не було. Причини сплеску – циклічність у поширенні захворювання, непроведення вакцинації серед диких тварин, порушення Правил утримання домашніх тварин (шосткинці масово відмовляються робити щеплення проти сказу своїм вихованцям).

Сьогодні, 29 травня, у міськвиконкомі відбудеться засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії. Буде розроблений план заходів щодо недопущення поширення небезпечного захворювання. Передбачається проведення подвірних обходів на вулицях у тому районі, де стався випадок сказу. Зараз потребує вирішення питання, що стосується придбання вакцини від сказу для вакцинації домашніх тварин.

Джерело: shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: