До сумського СІЗО приїхали американці

29.05.2018

28 травня державні установи «Сумський слідчий ізолятор» та «Сумська виправна колонія (№116)» відвідали співробітники Єльського університету і представники благодійної організації «Український інститут політики громадського здоров’я».

Делегація відвідала установи в рамках Україно-американського проекту «Співпраця щодо запобігання поширенню ВІЛ в місцях позбавлення волі» (Prison Intervention and HIV Prevention Collaboration), з метою вивчення поширення соціально-небезпечних інфекційних захворювань, включаючи ВІЛ серед засуджених та ув’язнених в Україні. Науковий керівник Фредерік Алтіс і професори провели ознайомлення з умовами реалізації замісної терапії в установах, відвідали кабінети медичної частини і провели співбесіди із засудженими та особами, які утримуються під арештом. Під час зустрічі були обговорені координаційний механізм у питаннях боротьби з ВІЛ та шляхи поліпшення системи нагляду за захворюванням.

Керівництво установ відзначило, що дана співпраця заснована на спільних цінностях та взаємних інтересах і дозволяє створити належні умови для лікування осіб у місцях позбавлення волі, у яких є хімічна залежність.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: