На Сумщині горів ліс

29.05.2018

Лісова охорона ДП “Кролевецьке ЛМГ” разом із представником ДПРЧ-22 м. Кролевець відпрацювали взаємодію при ліквідації вогню у лісовому масиві.

Як зауважив в.о. інженера з охорони та захисту лісу ДП “Кролевецьке ЛМГ” Олександр Жадан, головною метою навчань є визначення ступеню готовності працівників лісової охорони ДП “Кролевецьке ЛМГ” до виконання покладених на них завдань при виникненні надзвичайних ситуацій та подій, пов’язаних з пожежами в лісах, характерних для весняно-літнього періоду.

За легендою загоряння виявили по системі відеоспостереження. Працівники лісової охорони оперативно прибули на місце на автомобілі з резервуаром для води та індивідуальними засобами пожежогасіння (ранцевими вогнегасниками та лопатами). Крім того, з центральної садиби лісгоспу виїхав пожежний автомобіль. Трактор МТЗ-82 швидко зробив мінералізовану смугу вздовж осередку пожежі, щоб не допустити поширенню її на лісові культури. Пожежний автомобіль гасив пожежу по фронту, а лісова охорона ранцевими вогнегасниками та лопатами не давала вогню поширюватись по флангам.

Завдяки чіткій та злагодженій роботі всіх підрозділів пожежу було швидко локалізовано та ліквідовано. На навчаннях були продемонстровані різні методи боротьби з лісовими пожежами та перевірено боєздатність спеціалізованої техніки лісівників, готовність добровільної пожежної дружини та лісової охорони до всіх необхідних дій на випадок виникнення лісових пожеж.

Джерело: https://05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: