Ладуха, щоб задовольнити свої політичні амбіції, вирішив зруйнувати нову дорогу

30.05.2018

Голова Буринської об’єднаної територіальної громади Віктор Ладуха вирішив пожертвувати якісно відремонтованою дорогою та інтересами людей заради задоволення своїх політичних амбіцій. На цьому наголошує Слобідський сільський голова Буринського району Іван Рябоконь, детально розповівши про ситуацію, що склалася, у Фейсбуці:

“Шановна громадо, шановні жителі Сумської області!

Написати цього поста, мене змусила ситуація, яка виникла у нашому селі Слобода Буринського району і пов’язаний із нею політичний тиск на мене, як на сільського голову, так і на жителів нашої громади.

У 2016 році за сприяння народного депутата Миколи Івановича Лаврика ми зробили дорогу у нашому селі. Підрядна організація була визначена за допомогою програми публічних закупівель «PROZORRO». Це лідер дорожнього будівництва в нашому регіоні – компанія “Роад констракшн”, яка будує та ремонтує дороги не тільки на території Сумської області, що свідчить про позитивну репутацію та якість виконаних робіт.

Як ми і розраховували – хлопці дійсно все зробили на найвищому рівні. Розумію, що така наша хай і невеличка перемога, дуже дошкуляє моїм опонентам. Зокрема тоді ще обласний депутат Ладуха, який у нашому регіоні має свій бізнес, щоб дискредитувати і мене, як сільського голову, і народного депутата М.І.Лаврика вирішив докласти всіх зусиль щоб зруйнувати дорогу, а потім пред’явити це громадськості, як доказ нашого марнотратства. Для цього пан Ладуха направив по цій дорозі 45-тонні фури. Коли я запитав водіїв: Чому вони раптово змінили маршрут і почали так активно експлуатувати нову дорогу? – нічого зрозумілого мені у відповідь не прозвучало. Вони і самі не дуже розуміли, навіщо їх роботодавцю знадобилося ганяти фури з одного кутка в інший, при цьому маючи серйозний перегруз (водії самі зізналися, що до цього вони навіть 40 тонн не брали, обмежуючись тільки 35-ти). Але найбільше вражає цинізм в поведінці пана Ладухи, який полягає в тому, що саме на цій вулиці де було проведено капітальний ремонт і проживає Віктор Борисович зі своєю сім’єю.

Однак незважаючи на всі ці “знущання”, дорога витримала достойно і вже два роки продовжує радувати нашу громаду – за що працівникам “Роад констракшн” особлива подяка.

Та на цьому провокації з боку Ладухи не скінчилися. Максимально “втрамбувавши” нову дорогу фурами, цього року він запросив одразу кілька інстанцій для перевірки якості дорожнього покриття. Для цього вони вибрали те місце на дорозі, де товщина асфальту мала б бути мінімальною. (Розрахунок був такий – згідно технічної документації на дорогу, товщина верхнього шару покриття мала складати не менше 5 сантиметрів. Тому запрошені Ладухою спеціалісти навмисне намагалися вибрати таку ділянку, яка ззовні їм нагадувала, що там має бути менше 5 сантиметрів).

Після того як вибрали місце, почали, незадумуючись про те, що це шкодить самій дорозі, розпилювати асфальт і брати проби. Але НАЙГОЛОВНІШЕ – що товщина верхнього шару асфальту, навіть того, який вони самі обирали, виявилася майже на сантиметр товщою, ніж мінімально-дозволена!

Після цього ладухині “спеціалісти” все кинули і поїхали геть. Залишивши нам яму на новій дорозі!

Я розумію, що ми із паном Ладухою належимо до різних політичних партій, розумію його політичні амбіції, але хіба так можна зневажати власну громаду, хіба можна в угоду своїм інтересам, руйнувати суспільне майно?!”

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: