У Сумах керівництво універмагу «Київ» через суд вимагає скасувати вимогу пожежників про призупинення функціонування ТРЦ

30.05.2018

На виконання протокольного рішення за результатами засідання Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 № 11 та наказу ДСНС № 202 в кінці березня по всій Україні почалися перевірки на дотримання техногенної та пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей. Тільки за місяць управління ДСНС в Сумській області перевірило понад 500 шкіл, садочків, ТРЦ, лікарень та інших закладів.

У результаті проведеної перевірки справжнім лідером за кількістю порушень досі залишається ТРЦ “Універмаг “Київ”.

З огляду на аж 284 (!) порушення, управління ДСНС у Сумській області подало позов до суду з вимогою частково призупинити роботу підприємства, а саме: зупинити експлуатацію 2,3,4 поверхів, а також повністю зупинити роботи по будівництву і реконструкції торгового центру по влаштуванню критих і відкритих терас, навісів і прибудов II черги.

Уже 20 квітня суд прийняв позов на розгляд і на 17 травня призначив підготовче засідання.

Свої вимоги позивач мотивував тим, що під час позапланової перевірки відповідача з 05.04.2018 по 06.04.2018 виявлено численні порушення вимог законодавства у сфері пожежної безпеки, які фактично створюють загрозу життю і здоров’ю людей, і в подальшому можуть призвести до тяжких наслідків в сфері пожежної та техногенної безпеки.

Втім 8 травня відповідач подав до Сумського окружного адміністративного суду зустрічний позов, у якому просив суд визнати протиправним та скасувати наказ №11 від 2 квітня 2018 року «Про проведення позапланової перевірки», виданий Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Свої вимоги позивач мотивує тим, що даний наказ є неправомірним, тому ставить під сумнів правомірність дій відповідача під час перевірки, а потім і законність документів, складених Сумським відділом ДСНС у Сумській області за результатами перевірки та правомірності вимог про застосування заходів реагування.

Виходячи з цього, під час підготовчо засідання за позовом ДСНС у Сумській області, представник відповідача до суду подав клопотання про зупинення провадження у справі, пояснюючи тим, що вони подали зустрічну заяву на визнання цієї перевірки незаконною.

Таким чином, вивчивши доводи обох сторін, суд призупинив провадження за позовом ДСНС до прийняття рішення і вступу в законну силу судового рішення за позовом спільного українсько-білоруського підприємства «Укртехносинтез» до Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Сумській області про визнання протиправним та скасування наказу на перевірку.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: