У Сумах відбувся “собачий” чемпіонат

30.05.2018

Під патронатом Національної поліції у Сумах відбувся третій відкритий чемпіонат юних кінологів. У змаганнях взяли участь 17 команд із різних областей України. Протягом двох днів діти зі своїми вихованцями демонстрували навички своїх улюбленців у подоланні смуги перешкод, курсу слухняності та захисній службі.

Зустрічали гостей працівники спецпідрозділу поліції КОРД, вибухотехники, працівники МНС, прикордонної служби. Вони розгорнули на стадіоні експозицію техніки, зброї, вибухівки та захисного спорядження, якими послуговуються під час виконання службових та бойових завдань. Тож, поки учасники змагань готувались до виступу, глядачі могли провести час пізнавально та з користю для себе, а також пригоститися чаєм та смачною кашею, приготовленою на справжній польовій кухні.

На суд поважної суддівської колегії, до складу якої увійшли досвідчені працівники поліції та провідні спеціалісти у галузі зоотехнії та кінології, юні кінологи-аматори представили своїх вихованців різних порід і різного віку. Юні кінологи зі своїми улюбленцями демонстрували свої навички в подоланні смуги перешкод, курсу слухняності, захисній справі та аджиліті. Кожен виступ супроводжувався підбадьорливими вигуками з трибун та гучними оплесками. Проте найбільшої симпатії та найпалкішу любов серед глядачів набула маленька семирічна учасниця Чемпіонату – Вероніка Откидач, котра зі своєю німецькою вівчаркою Таліфом взяла участь у всіх видах змагань.

«У наших планах на майбутнє – створення в кожній області, на прикладі Сумської, гуртків «Юний кінолог», які діятимуть на базі Головних управлінь Національної поліції України. Цей вид спорту дійсно набирає попиту. І якщо раніше участь в змаганнях приймали до двадцяти учасників, з кожним роком, кількість виступаючих стрімко зростає”, – повідомив заступник начальника кінологічної служби Національної поліції України, головний суддя змагань Ярослав Красьоха.

За підсумками Чемпіонату в командній першості перемогла команда з Дніпра. Друге місце посіла команда Сумської області, «бронзу» вибороли представники Кіровоградської області. Подарунки та подяки за підготовку команд отримали також і тренери юних кінологів.

Відео події – за посиланням.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: