Про 19-річного загиблого в АТО конотопця знімають фільм

30.05.2018

Робота над документальною стрічкою про полеглого у російсько-українській війні 19-річного добровольця Андрія Кривича (друга «Діллі») триває. Про це повідомила Катерина Петренко, журналістка 24-го каналу на своїй сторінці у Фейсбук.

«Близько 6 годин відзнятого матеріалу, орієнтовно стільки ж — архівних відео. Зйомки ще незавершені. На часі — фінальний етап — запис побратимів, які ділили в ротації з Діллі дім, БК, заступали на позиції, мали розмови, травили жарти, а далі бачили його неживим, несли труну на цвинтар, кричали «Слава!» й верталися далі на фронт… зціпивши зуби, начіпивши на шиї обереги, сповненні люті й рішучості…Бо знають, за що воюють. Бо не можуть не воювати. Коли трохи вщухло — збулося «пророцтво».. цілком спокійна опівночі сиджу в його картатій сорочці і методично розшифровую відзняте. Просто дивно стало. Смерть — не кінець. Тримаймося один за одного й робімо спільну справу разом… Роботи стане на всіх у цій країні і у цій війні… Обіймаю», — йдеться у дописі.

Катерина і є ініціатором створення фільму. «Головною метою фільму є збереження пам’яті про героїзм 19-річного українця — друга «Діллі», який віддав своє життя за незалежність України. Робота над фільмом триває: команда працює над етапом запису бойових побратимів. Зйомки проводились у рідному місті Андрія, у Києві та Сумах професійними операторами, хоч і проект любительський. Наразі узгоджуються усі аспекти його подачі», — розповідає Катерина Петренко.

Наступним етапом буде пошук професійних звукорежисерів, спеціалістів із монтажу.

Джерело: sumypost.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
10.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 61 вибух
10.05.2024 У Сумах на Привокзальній сталася ДТП
10.05.2024 326 ворожих ударів за добу: поліція документує наслідки
10.05.2024 Президента просять посмертно нагородити орденом “За мужність” загиблого захисника Романа Гетьмана
10.05.2024 Підтримка для ВПО, які вимушені були покинути свої домівки на території, на якій оголошена обов’язкова евакуація
10.05.2024 “Крошки” з Охтирки здобули Гран-прі фестивалю в Туреччині

Коментарі: