Чи скасують будівництво в центрі Сум?

31.05.2018

На останній сесії Сумської міськради депутат Ірина Губська знову підняла питання розпочатого поруч із двома сумськими школами будівництва.

Нагадаємо, рік тому на вул. Засумська, 3/1, замість квіткового павільйону вирішили побудувати 3-поверховий торговий комплекс. При цьому виритий під нього котлован знаходиться мало не на території школи №12 та гімназії №1. Адже саме квадратні метри навчальних закладів колись віддали під установку тимчасової споруди…

Тому зараз, коли в Україні впроваджують нову українську школу з новими стандартами і комфортними умовами для дітвори, дирекція школи №12 виступає за те, щоб замість, на їхню думку, незаконного будівництва ділянку повернули назад у розпорядження дітей. З’ясування відносин між громадськими, навчальними закладами, перевіряючими органами і підприємцем триває вже досить довго. Минулого літа активістам довелося зупиняти тут роботи шляхом протестів. Тому І. Губська побоюється, що і цього літа ситуація може загостритися:

– До мене звертаються жителі центрального мікрорайону міста, батьки учнів школи №12, громада з приводу ситуації навколо незаконного будівництва на місці квіткового павільйону. Вони схвильовані подіями минулого літа, коли, захищаючи законні інтереси городян, дітей, довелося викликати на місце подій поліцію. Нагадаю, що при цьому в результаті перевірки ДАБК виявив на цьому об’єкті численні порушення: проектна документація для виконання будівельних робіт розроблена з порушенням вимог законодавства, містобудівної документації, вихідних даних для проектування, буднорм, держстандартів і правил. На даний момент павільйон повністю демонтований, і на його місці вирито небезпечний котлован. Це говорить про те, що проводиться не реконструкція, а нове будівництво, дозволу на яке відповідні органи не давали. До того ж предметом договору оренди земельної ділянки є розміщення тимчасової споруди – квіткового павільйону. Тому, з огляду на все це, прошу скасувати рішення Сумської міськради від 2016 року про відновлення ФОП О. Крамаренко договору оренди ділянки на вул. Засумська, 3/1.

На думку депутата, тільки так на вул. Засумська вдасться уникнути чергових конфліктів. І Сумська міськрада підтримала запит колеги. Нам же залишається тільки сподіватися, що проблема буде врегульована до нових сутичок між активістами і підприємцем…

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: