У Сумах ставлять під сумнів переобрання директора центру профтехосвіти

31.05.2018

У Сумському центрі професійно-технічної освіти №2 голосували за директора. Майже всі присутні – 64 людини з 66-ти – схотіли бачити на цій посаді діючого керівника – депутат міської ради Віталія Мельника. Його опоненти заявили про несправжність зборів.

За 15 хвилин до початку зборів до будівлі центру викликали патрульну поліцію, зробив це Андрій Субботін, майстер виробничого навчання, якого охорона не впускала у приміщення на збори колективу. За словами  чоловіка, його не впускали за вказівкою діючого директора Віталія Мельника. Більш того пан Субботін вважає, що вибори не дійсні так як порушена процедура.

“На сьогоднішній день ця людина згідно чинного законодавства відбула на сесію до Державного педагогічного університету у місто Глухів, у нього офіційно у нас по навчальному закладу створений наказ, де він долучив до наказу довідки, де він відбуває на 30 днів на здачу сесії, на здачу заліків на сесію. Сьогодні особисто з ректором навчального закладу мали розмову, він підтвердив – дійсно що ця людина повинна знаходитися на сесії, повинна бути на навчанні, тобто не повинна перебувати взагалі біля будь-яких закладів чи місць міста Суми, вона повинна бути на навчанні”, – запевнив Віталій Мельник.

Перед голосуванням кандидати презентували свої програми розвитку центру, після чого відбулося саме голосування – за діючого керівника проголосувало 64 людини, за його опонента Сергія Лук’яненка – 1.

“Я думаю, що це якийсь експрес, а не конкурс, тому що останнім днем подачі була п’ятниця, потом вихідні дні. Мельнік , який виконує обов’язки, ініціює сам збори трудового колективу, ініціює сам в середу, ніде об’яви ні на вході, ні на стовпі, ні в Інтернеті. Мені телефонують сьогодні зранку, і кажуть – збори трудового колективу, з управління, но у мене є момент: або йти, або не йти”, – сказав після зборів Сергій Лук’яненко.

Рішення зборів трудового колективу носять рекомендаційний характер. Наступний крок – це засідання кадрової комісії управління освіти і науки Сумської міської ради та проведення самого конкурсу. Останній має відбутись 12 червня. Нагадаємо, Віталій Мельник керує навчальним закладом із квітня 2015 року.

Джерело: http://tv.sumy.ua//

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: