Мер стверджує, що “смотрящі” поставили його перед вибором

01.06.2018

Міський голова Конотопа Артем Семініхін в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив про те, що його поставили перед вибором – або ділитися посадами, або місто буде без бюджету.

«Я став міським головою Конотопа наприкінці 2015-го року. До нас увійшли переважно фракція колишніх регіоналів і деякі інші політичні сили. І поки вони розбиралися що і до чого, то 2016 рік ми ще якось працювали – вдалося модернізувати мережу освітлення, припинити побори у навчальних закладах і тому подібне.

Натомість у 2017-му бюджет уже заблокували, мовляв, то їм перевірка потрібна, то звіт, і так далі. Відтак, зараз місто Конотоп вже півроку живе без ухваленого бюджету», – наголосив Артем Семініхін.

Міський голова зауважив, що коли порівняв статистику Державного фонду регіонального розвитку, надходження якого на Полтавщині фактично контролюються губернатором, то Конотоп, який є другим в області по наповненню цього фонду, у підсумку не отримав абсолютно жодних коштів.

Мер пояснює, що така ситуація склалася через те, що він відмовився вступити у схеми із центральною владою.

«Коли до мене приїжджали «смотрящі» і «говоруни» та пропонували входити у схеми, мовляв, цю частину ти відвозиш, це лишаєш собі, а це – місту, то я від цього відмовився. Після чого вони заявили, що місто залишиться без бюджету.

Я сподівався на громаду, проте люди, на жаль, зараз абсолютно нікому з влади не довіряють. Тому зараз ситуація в місті така, що мені потрібно або віддати посади ( а це всі начальники відділів, заступники і секретарі, які хочуть отримати БПП, «Самопоміч» та колишні регіонали, після чого вони проголосують за бюджет), або ж, якщо нічого не віддавати, то і далі продовжиться стагнація міста», – констатував Артем Семініхін.

Джерело: https://zik.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: