Жінку, яка погрожувала відтяти голову 4-річній дитині, взяли під варту і перевірять на адекватність

01.06.2018

За клопотанням Сумської місцевої прокуратури сьогодні, 1 червня 2018 року, жительці Луганської області, яка напередодні погрожувала ножем відтяти дитині голову, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Дії затриманої кваліфіковано за ч. 2 ст. 147 (захоплення неповнолітнього заручника) КК України.

Нагадаємо,  29 травня в Сумах, близько 8 години ранку, 28-річна жінка зачинилась на орендованій квартирі із сином своєї подруги та погрожувала відтяти дитині голову, вимагаючи повернути свою доньку, яка перебувала у місцевому дитячому будинку.

Встановлено, що напередодні увечері між підозрюваною та її подругою виник конфлікт, після чого остання викликала поліцію. Правоохоронці, які прибули на виклик, привезли жінку до Сумського ВП для написання пояснення. Оскільки жінка перебувала в стані алкогольного сп’яніння та представляла загрозу для своєї малолітньої доньки, яка була поруч із нею, то дитину доставили до будинку дитини.

Зранку жінка взяла в заручники хлопчика подруги і вимагали повернути їй дитину. Співробітники поліції відреагували миттєво, вони привезли з дитячого будинку дівчинку та обміняли її через вікно на хлопчика. Відтак вдалось запобігти вбивству дитини.

«Як з’ясувалось, жінка, яка тримала хлопчика в заручниках, перебувала в стані алкогольного сп’яніння. ЇЇ відразу було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про призначення судової психолого-психіатричної експертизи для визначення психічного стану підозрюваної. У разі, якщо жінку визнають осудною, їй загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років», – повідомив прокурор Сумської місцевої прокуратури Олексій Моісеєнко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: