Громадський фонд «Суми» прокоментував скандальне будівництво Меморіалу Героїв АТО

01.06.2018

Як ми повідомляли, Алея Героїв у Сумах ще не добудована, втім вже опинилася у центрі кількох гучних скандалів. Матері, які поховали своїх дітей-учасників АТО на Алеї, четвертий рік поспіль віддають благодійникам усі гроші, аби могили їх синів привели до ладу. Але віз і нині там.

Відповідь на всі закиди та коментар про участь Громадського фонду «СУМИ» у процесі будівництва Меморіалу Героям АТО, розмістили на офіційній сторінці фонду у Фейсбуці.

“Важлива інформація стосовно участі Громадського фонду «СУМИ» в процесі будівництва Меморіалу Героям АТО.

З 2014-го року Громадський фонд «СУМИ» опікується сім’ями загиблих бійців АТО. В тому числі, Фондом була підтримана ініціатива родичів загиблих щодо побудови Меморіалу Героям на Центральному кладовищі міста Суми. ГФ «СУМИ» брав активну участь в організації обговорення та вибору проекту Меморіалу.

Восени 2016 року родичі та представники сімей загиблих бійців звернулися до ГФ «СУМИ» з пропозицією координації дій, нагляду та фінансового супроводу процесу будівництва Меморіалу.

До цього частину робіт було здійснено родинами самостійно за рахунок цільових коштів, отриманих з міського бюджету, на загальну суму 1,6 млн. грн. Однак у зв’язку зі значним обсягом будівельних робіт та неможливістю впливати на виконавців та підрядників, родини загиблих учасників АТО прийняли рішення передати загальну координацію над процесом будівництва Меморіалу до ГФ «СУМИ».

У 2016-му році 21 сім’я перерахувала на цільову програму Фонду сумарно 975 тисяч гривень, попередньо отриманих з міського бюджету.

У 2017-му році надходжень від сімей на дану програму не відбувалося.

У квітні-травні 2018-го року 23 родини перерахували на рахунок Фонду 1,05 млн. гривень цільових коштів, отриманих з міського бюджету за аналогічною процедурою.

За весь період роботи програми було використано 1,43 млн. гривень, що підтверджується всіма наявними документами. Станом на сьогодні залишок коштів по програмі – 600 тис. гривень, роботи з будівництва Меморіалу тривають.

Всі надходження та видатки за 2018 рік знайдуть своє відображення у публічному звіті, як це і робилося три попередні роки поспіль”, – написали на офіційній сторінці фонду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: