Сумчанам радять бути обережними з поїздками на Західну Україну

01.06.2018

За інформацією Сумського обласного лабораторного центру, на сьогоднішній день, 1 червня, до них надійшло 98 екстрених повідомлень за фактом захворювання на кір.

Як повідомляє заступник начальника солца Михайло Мацюк, у переважній більшості випадків цей діагноз підтверджується лабораторним шляхом. Якщо брати показники попереднього тижня, то кількість людей, у яких було діагностовано це інфекційне захворювання, збільшилася на 9 осіб. У м. Суми з діагнозом “кір” знаходиться 18 пацієнтів. Примітно, що в 77% випадках кір діагностується як раз у дорослих, у половини з яких відсутні дані про щеплення.

За словами Михайла Мацюка, зараз динаміка захворюваності в Сумській області спадає. Якщо врахувати, що в Україні кількість хворих на кір на даний момент перевищила 18 тис. осіб, то Сумщина входить у список тих областей, де на кір хворіють найменше.

Втім, як стверджує фахівець, ця цифра може значно зрости в кінці літа, коли люди повернуться з відпусток і привезуть із собою інфекцію з Івано-Франківської, Львської, Закарпатської та Одеської областей, адже саме там на даний момент зафіксовано масові спалахи кору.

Джерело: 0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: