Пляж на Сумщині кишить кишечними паличками

01.06.2018

Сумський обласний лабораторний центр здійснив вибіркову перевірку якості води за мікробіологічними показниками в місцях масового відпочинку. Станом на 31 травня, фахівцями було проведено 45 лабораторних досліджень. Перевірка охопила 5 пляжів і 9 зон відпочинку, розміщених в 9 районах Сумської області.

У місті Суми були відібрані проби води в зоні масового відпочинку на Блакитних озерах, озері Чеха, а також в зоні відпочинку біля парку ім. І. Кожедуба та поблизу молодіжно-оздоровчого центру «Витязь» (р. Псел).

Як повідомив заступник директора Сумського обласного лабораторного центру Микола Торгачов, виходячи з результатів бактеріологічних досліджень, купання в зазначених місцях безпечне.

Винятком є пляж в місті Ромни, який розташований на річці Сула. У відібраних пробах було зафіксовано перевищення показника лактозо-позитивних паличок. Індекс ЛКП склав 21000 КУО/дм куб, що більш ніж в 4 рази перевищує допустиму норму, про що було повідомлено відповідні установи.

Втім, за словами заступника директора, з точністю сказати, що пляжі області безпечні, не можна, оскільки багато з них не потрапляють під моніторинг. Разом із тим, на законодавчому рівні було скасовано перевірку води на інші показники, зокрема і на вміст пестицидів.

Оскільки вода дуже залежить від чинників навколишнього середовища, то подібні дослідження, за словами заступника начальника СОЛЦ, мають намір проводити щотижня і в разі виявлення відхилень від нормативних норм будуть застосовуватися заходи реагування.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: