Заступник сумського мера змінив своє українське прізвище на польське

01.06.2018

Виявляється, наймолодший заступник міського голови Сум 27-річний Максим Галицький, якому довірені питанння діяльності виконавчих органів ради та опікування медициною, приховує, що змінив своє українське прізвище Гейко на польське.

Підтвердження цьому знаходимо у декларації заммера, оприлюдненій на сайті НАЗК. Так, посадовець декларує спільне з батьком Олегом Володимировичем Гейком майно – квартиру і автомобіль.

Поблукавши у просторах Інтернету, знаходимо і відеопідтвердження за 2012 рік, де учень 11-го класу 4-ї школи Максим Гейко (він же тепер Максим Галицький) із ентузіазмом доповідає про командира УПА Романа Шухевича.

Цікаво, що змусило молодого патріота, відмовитися від батькового прізвища і обрати собі інше, на польський манер? Тим більше, що можна припустити, що прізвище “Гейко” походить від козацького кличу “Гей”, а пращури Максима були козаки-піснярі, що прославляли нашу державу серед запорожців.

Ще більше дивним цей вчинок видається тому, що він є активним членом ВО “Свобода”, партії, відомої своїми принциповими постулатами, що ставить український націоналізм на перше місце і відкидає будь-які  запозичення з інших країн.

Можливо, так на нього вплинуло навчання на політолога в Львівському національному університеті ім. І.Франка або ж надихнула постать короля Данила Галицького, правителя Галицько-Волинського князівства?

Також не секрет, що своєму сину Максим Галицький, будучи католиком (очевидно віру пан Галицький теж змінив), дав “типове українське” подвійне ім’я – Богдан-Франциск.

Також варто додати, що брат Максима Богдан (який, до речі, не кричить на кожному кроці про свій патріотизм), не захотів змінювати родинному українському батьківському прізвищу, і з гордістю його носить.

Звісно, ніхто не має права вказувати, до якої церкви ходити, як називати дітей і як називати самого себе, але якщо молодий політик позиціонує себе як націоналіст-свободівець, поборник усього українського на словах, то чому обирає не рідне, а чуже?..

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: