Суд покарав учасника АТО

02.06.2018

Незважаючи на спеціальні державні і громадські програми, далеко не всім демобілізованих воїнам вдається швидко повернутися до звичайного життя.

У звичайному житті вони стикаються з матеріальними проблемами і навіть ідуть на злочини. Ось і нещодавно Ковпаківський райсуд м. Суми розглянув кримінальне провадження щодо учасника бойових дій, який зараз перебуває на обліку як безробітний. Як він пояснив у суді, саме важке матеріальне становище штовхнуло його на злочин.

У січні 2018 року він перебував в обласній дитячій лікарні та побачив молоду дівчину. Неповнолітня студентка прийшла в лікарню, щоб забрати виписку з історії хвороби. Коли підійшла її черга заходити в кабінет, вона залишила на лавочці рюкзак, який був у неї із собою. До цього чоловік бачив її дорогий телефон, і вирішив, що в рюкзаку може бути ще щось цінне. Тому він швидко забрав рюкзак – і не помилився. Крім телефону вартістю в 4,5 тис. грн, у ньому опинилися 300 доларів і 200 євро, які дівчині віддали як борг незадовго до візиту в лікарню. Таким чином, загальна сума збитку склала більше 20 тис. грн. Також у рюкзаку були документи дівчини – паспорт, студентський і читацький квитки, пенсійне посвідчення (потерпіла має ряд серйозних захворювань). Для неї крадіжка в такому місці, як лікарня, була справжнім шоком.

Незабаром злодія знайшли. За час слідства він повернув мобільний телефон і гроші, повністю визнав свою провину і визнав позов про відшкодування моральної шкоди, завданої студентці, в сумі 10 тис. грн. Оскільки встановлені в ході слідства обставини ніхто не оскаржував, справу розглянули за прискореною процедурою, не викликаючи свідків. З огляду на те, що у чоловіка є неповнолітня дитина, а сам він має статус учасника бойових дій, суд засудив його до штрафу в сумі 850 грн і відшкодування морального збитку, нанесеного чужій дитині. Таким чином, крадіжка не тільки не покращила матеріальне становище підсудного, а й призвела до нових збитків. Хочеться вірити, що цього буде достатньо, щоб зробити висновки на майбутнє – і поправляти свої фінансові справи більш порядним способом.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: