На Сумщині викрали таксиста

02.06.2018

За підозрою у викраденні людини та угону автотранспорту на Сумщині затримали двох молодиків.

Опівночі до чергової частини Охтирського відділу поліції зателефонував місцевий житель та повідомив, що двоє невідомих чоловіків, погрожуючи пістолетом, кинули його до багажника автівки та відвезли до с. Чернеччина. Після того заволоділи його автівкою та зникли у невідомому напрямку.

За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції, керівництво ГУНП, працівники карного розшуку області спільно з кінологами. Правоохоронці з‘ясували, що чоловіку 39 років, працює таксистом у місті. Він розповів, що стояв біля одного з місцевих кафе і таксував, коли до нього підійшли двоє незнайомих хлопців. Вони попросили відвезти їх до однієї з багатоповерхівок у місті, вказавши маршрут. В одному з провулків один із пасажирів на задньому сидінні дістав зброю та почав погрожувати. Потім вони наказали чоловіку лізти в багажне відділення, після чого проїхали близько 5 кілометрів та висадили його на дорозі біля найближчого населеного пункту. Незнайомців чоловік бачив уперше, тож, що спонукало їх до такого вчинку – не розумів.

«На розшук зловмисників та викраденого авто було піднято весь особовий склад Охтирського відділу поліції та орієнтовано всі сусідні підрозділи, – коментує Олег Григоров, заступник начальника ГУНП. – На території Охтирського, Тростянецького, Лебединського та Великописарівського районів було введено в дію оперативний план «Перехват». Були також орієнтовані й колеги із сусідніх Харківської та Полтавської областей. За кілька годин розшукувану машину помітили за містом працівники групи реагування патрульної поліції. На законні вимоги правоохоронців зупинитися зловмисники не реагували. Правоохоронці розпочали переслідування автомобіля. У результаті чого підозрювані на швидкості, проїжджаючи повз залізничний переїзд, скоїли наїзд на будинок, а потім врізались у стовп. Однак, покинувши викрадену автівку, підозрювані кинулись тікати. Одного з втікачів наздогнали одразу, іншого – уже в місті та доправили до відділку. Крім того, у салоні машини працівники поліції знайшли та вилучили предмет, схожий на пістолет з ознаками переробки».

На момент затримання зловмисники були тверезі та одразу визнали свою провину. Обидва – раніше судимі за крадіжки, грабежі та викрадення автотранспорту приятелі з Сум. Одному з них 19, іншому 26 років. Обидва співпрацюють зі слідством, пояснюючи свій вчинок бажанням покататись.

Поліцейські вже оголосили зловмисникам про підозру одразу двома статтями Кримінального кодексу України за ознаками ч. 3 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосувати таке насильство, або вчинені організованою групою» та ч. 2 ст. 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини». За скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: