Сумські сміттєвики вимагають підвищити тарифи

04.06.2018

Сьогодні під час апаратної наради в мерії керівництво «Сервісресурса» і «А-Мусону» звернулося до градоначальника Сум із претензією, що через низькі тарифи вони не можуть платити зарплату своїм робітникам, а підприємства майже в стадії банкрутства.

Директор «А-Мусону» скаржиться, що у них виникла заборгованість перед постачальниками запчастин, мастил, пального і гуми, а засновник компанії Анатолій Маковський зовсім запевняє, що працює у збиток і щоб зводити кінці з кінцями був змушений набратися мільйонних кредитів. Засновники «Сервісресурса» апелювали до того, що в тарифі закладено мінімальну зарплату, хоча фактично вона більше.

Вислухавши, мер міста запропонував керівництву і засновникам компаній із вивозу сміття разом з представниками держпотребслужби сісти за стіл переговорів обговорити всі наболілі проблеми. У той же час за перевізників заступився перший заступник мера Володимир Войтенко, який в обґрунтування необхідності підвищення тарифу привів Болгарію, де тариф у 10 разів вище, ніж у нас.

Нагадаємо, на даний момент у м. Суми діє тимчасовий тариф на вивезення сміття. Для того, щоб встановити постійний тариф, департамент інфраструктури уклав договір із науково-дослідним центром на визначення норми накопичення сміття, що дозволить у подальшому прорахувати економічно обґрунтований тариф.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: