У Сумах перевірили якість питної води

04.06.2018

Під час апаратної наради в мерії директор КП “Міськводоканал” Анатолій Сагач доповів про дослідження якості питної води, які були проведені у травні. Упродовж місяця атестованою відомчою лабораторією комунального підприємства було відібрано 227 одиниць проб води перед подачею до розвідної мережі та виконано 681 аналіз на бактеріологічні показники. Також відібрано 53 одиниці проб та виконано 159 аналізів по контрольних точках розвідної мережі на бактеріологічні показники.

За результатами проведених аналізів не було виявлено порушень якості питної води по бактеріологічних показниках. Вода в повній мірі відповідала вимогам показників епідемічної безпеки питної води ДСанПіН 2.2.4-171-10.

Також лабораторією комунального підприємства впродовж місяця було відібрано 195 одиниць проб води перед подачею в розвідну мережу та виконано 138 аналізів на санітарно-хімічні показники безпечності та якості питної води, а також 79 одиниць проб та виконано 699 аналізів по контрольних точках розвідної мережі на санітарно-хімічні показники безпечності та якості питної води. Усі проби відповідали встановленим та погодженим нормативам по санітарно-хімічних показниках безпечності та якості питної води. З них лише одна не відповідала нормативно встановленим показникам, а саме – вмісту заліза, забарвленості та каламутності.

Окрім цього, атестованою відомчою лабораторією КП «Міськводоканал» у травні проводився повний хімічний аналіз артезіанських свердловин та резервуарів чистої води (РЧВ). Було відібрано 17 одиниць проб води з РЧВ та виконано 595 аналізів на санітарно-хімічні показники безпечності та якості питної води, також було відібрано шість одиниць проб води з насосів ІІ підйому та виконано 210 аналізів на санітарно-хімічні показники безпечності та якості питної води. Всі проби відповідали встановленим та погодженим нормативам по санітарно-хімічних показниках безпечності та якості питної води.

Було відібрано 31 одиниця проб води з артезіанських свердловин та виконано 1085 аналізів на санітарно-хімічні показники безпечності та якості питної води. З них тільки п’ять одиниць проб води з артезіанських свердловин не відповідали нормативно встановленим показникам, а саме – вмісту заліза, забарвленості, каламутності, аміаку та загальній жорсткості.

«У разі отримання негативних результатів лабораторних досліджень з показників безпечності та якості питної води виявляються причини невідповідності якості та негайно проводяться роботи щодо їх ліквідації (промивка внутрішніх мереж), а також здійснюється повторний відбір проб питної води на відповідність нормативам ДСанПіНу», – зазначив Анатолій Сагач.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: