У Сумах планують оскаржити аудіювання ЗНО з англійської мови

04.06.2018

Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні вже пройшло екватор. Минулого тижня абітурієнти Сумської області проходили тестування з іноземних мов. 29 травня бажаючі могли перевірити свої знання з іспанської, французької та німецької мови. Загальна кількість зареєстрованих на зазначені предмети склало 45 осіб, проте прийшли не всі. На англійську мову зареєструвалося 2153 абітурієнта з усієї області. Явка склала 93%. Примітно, що за час написання тесту з іноземних мов не було зареєстровано жодного порушення.

Тим часом від абітурієнтів та їх батьків на адресу Центру оцінювання якості освіти посипалися численні скарги на складність тесту, помилки і якість відтворення звуку під час аудіювання. У багатьох містах України батьки почали збирати підписи під петицією на адресу Міністерства освіти. Суми не стали виключенням.

Сьогодні на 18:00 біля пам’ятника Шевченку запланована зустріч абітурієнтів та їх батьків, під час якої вони мають намір звернутися до Міністерства освіти зі скаргами на погану якість відтвореного аудіо.

На їхню думку, ситуація, що склалася не повинна стати причиною зниження балів абітурієнтам. У Фейсбуці навіть з’явилися групи, присвячені оскарження результатів тестування з англійської мови.

Нагадаємо, в цьому році Міністерство освіти вперше запровадило завдання на перевірку розуміння абітурієнтом англійської мови на слух.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: