У Сумах мітингували через ЗНО

05.06.2018

Вчора, 4 травня, о 18:00 біля пам’ятника Шевченка сумчани зібралися на мітинг, щоб оскаржити аудіювання ЗНО з англійської мови. Цьогорічні випускники не змогли впоратися із новим завданням.

Дар`я Голодна, учасниця мітингу говорить: “Коли ми прослухали першу частину, вона була українською, то все було добре чутно. Потім коли пішов англійський текст було чутно шуми”.

 “Мій син дуже добре навчається, відвідував Кембридж, є диплом міжнародний, але якість була погана,він прийшов додому засмучений і сказав, що не зміг зрозуміти більшості слів”, – говорить мати абітурієнта Марія Брижко.

У підсумку присутні зібрали підписи під зверненням до Міносвіти.

 ЗНО з англійської мови склали понад 2100 абітурієнтів Сумщини в 11 пунктах тестування  – у Сумах і Шостці.  Цього року додали новий блок завдань у тестах зовнішнього оцінювання  – аудіювання. Для цього на Сумщині закупили спеціальне обладнання на суму 408 тисяч гривень.

“Усі пункти тестування були забезпечені відповідними технічними засобами, процедури порушення не виявлено. Усі учасники, які брали участь на іноземній мові було подана лише одна апеляція, в якій зазначалося про неякісний звук відтворювання аудіювання. Під час самого аудіювання нарікань не було. Абітурієнт наприкінці тестування виявив бажання подати апеляцію”, – говорить Валерія Ханікова, куратор Сумської області Харківського регіонального центру якості освіти.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: