Поліція викрила зловмисників, що двічі обікрали пенсіонерку

05.06.2018

У поліцію із заявою про крадіжку грошей звернулась 67-річна мешканка Шостки. Жінка розповіла, що з її кредитної картки невідомі вкрали грроші.

«Перевірку провели дільничні інспектори поліції, – коментує Олексій Борковець, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Шосткинського відділу поліції. – У розмові з потерпілою вони дізнались, що під час оформлення кредитної банківської картки старенька «прив’язала» до неї мобільний номер своєї знайомої – 36-річної місцевої мешканки. А коли її допитали, з’ясувалось, що вона причетна до зникнення півтори тисячі гривень. Гроші, за словами зловмисниці, вона зняла наступного дня, після їх зарахування, використовуючи послугу – «зняття готівки без картки».

Проте, як виявилось, вона не єдина, хто обікрав жінку. У такий же спосіб за рахунок старенької збагатився й інший її знайомий – 31-річний раніше судимий місцевий мешканець. Довірившись чоловіку, під час оформлення вже пенсійної картки, пенсіонерка також «прив’язала» номер його мобільного до своєї картки, в результаті чого лишилась ще 1 400 гривень пенсії».

Наразі у відношенні обох зловмисників в поліції відкрили кримінальні провадження за різними частинами ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, які вже спрямовані до суду. І якщо жінці загрожує штраф чи до трьох років позбавлення волі, чоловіку загрожує п’ятирічне ув’язнення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: