Мерія не може впоратися зі “стихійниками”, які нівечать газони і тротуари

05.06.2018

У Ромнах який уже рік поспіль продавці-сезонники самовільно здійснюють продаж рослин прямо серед вулиці. Ігноруючи закон, порушники не тільки паплюжать газони та тротуари, але й спричиняють аварійні ситуації на дорогах. Члени Виконавчого комітету вирішили: торговці мають спакуватися та переїхати на територію ринку, але «стихійники» продовжують уперто ігнорувати правила. Про це говорили на засіданні сесії Роменської міської ради.

Члени виконавчого комітету два місяці тому намагалися навести лад на вулицях Руденка та Пушкіна, установивши нові порядки для торговців сезонним товаром. Справа в тому, що свої «точки» сезонники розташовують прямо на газонах та тротуарах, створюючи незручності іншим містянам. Тож членами Виконкому було прийнято рішення виокремити місця людям на території ринку та направити туди всіх до одного. Але «стихійники» вперто стоять на своєму.

На останньому засіданні сесії Роменської міської ради депутати висловили своє обурення.

“Виконавчим комітетом було прийнято рішення, яке є обов’язковим: не дозволяти розміщення товару будь-де, – звернулася до присутніх депутат Яна Журенко. – Ми ж бачимо «наплювацьке» невиконання».

Про те, що влада весь час не бездіяла, розповів заступник міського голови Євгеній Лузан.

«Управлінням ЖКГ уживалися заходи, було реагування на звернення громадян, – пояснив Євгеній Станіславович. – На місця направлялися інспектори з благоустрою. Крім того, задіювалися представники поліції для ліквідації торгівлі на вулиці Пушкіна». Але це проблеми не вирішило. «Приборкати» порушників виявилося непросто. Вони й досі залишаються на своїх позиціях, а керівники ринку навіть сприяють цьому.

«Як ми можемо припинити торгівлю, якщо сам керівник комунального підприємства організовує збір коштів з них – “містове”, – зауважила депутат Юлія Магденко. – Тоді, виходить, «Ільїнський ярмарок» повинен перекопати газон біля ЗОШ №1, засіяти його травою та слідкувати, щоб вона виросла». На її думку, депутати просто марно витрачали свій час, тим паче, що торговців ніхто не проганяв: Олег МАЛІЙ, директор «Ільїнського ярмарку», повинен був підготувати місця в межах території ринку або ж розмістити людей “на рундуках” біля м’ясного павільйону.

Поведінка “сезонників” викликала в залі хвилю обурення. Своє невдоволення висловив депутат Олег Стогній, який вважає, що методи боротьби повинні бути жорсткі та наполегливі, хоч і в правовому полі. “Домовлятися – це наша слабкість, – наголосив чоловік. – Так ми порядку не наведемо. Ми дочекаємося, поки якийсь автотранспорт наїде на десятьох людей, тоді хтось відповість”.

Думку чоловіка підтримали багато обранців. Та все ж вирішальний «акорд» прозвучав від міського голови Сергія Салатуна: “Головна проблема в тому, що запізно підійшли до цього питання, – пояснив мер міста. – Коли люди готові виїхати та продавати, я не буду їх починати будоражити, хоч і прийняли вже рішення”.

Джерело: Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: