Облорганізація Партії «Відродження» розпочала безоплатну правову допомогу для чорнобильців

06.06.2018

З 1 червня Сумська обласна організація Партії «Відродження» розпочала безоплатну правову допомогу з питань перерахунку пенсій учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо, відповідна ініціатива з’явилася 21 травня під час зустрічі депутатів «Відродження» з представниками чорнобильських організацій. Тоді, у ході діалогу, ліквідатори заявили, що лишилися наодинці зі своїми питаннями, більшість з яких – індивідуального характеру. Аби допомогти розібратися в них — і була організована юридична допомога.

Прийом громадян проводиться щовівторка з 14:00 до 17:00 у громадській приймальні Сумської обласної організації Партії «Відродження» за попереднім записом (тел.: (0542) 655-505).

Найбільш актуальне питання, з яким наразі звертаються чорнобильці до юристів, — підготовка заяв до Пенсійного фонду на перерахунок пенсії та позовних заяв до суду у разі відмови в перерахунку.

«Стосовно чорнобильців-ліквідаторів нинішня влада припускається дискримінації, тому питання соціального захисту постраждалих від Чорнобильської катастрофи перебуває під особливим контролем нашої політсили, — говорить голова фракції «Відродження» у Сумській обласній раді Олександр Будник. — Зокрема, треба виділити такий момент: стаття 59 Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» поширюється на всіх військовослужбовців, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС, а не лише на тих, хто проходив на той момент строкову службу. Усі заперечення цього Пенсійним фондом і міністром соцполітики – це бажання зекономити гроші. Юристи партії «Відродження» розробили зразок позовної заяви для всіх військовослужбовців. Тому тим, хто опинився у схожій ситуації, радимо не зволікати, а подавати позов до суду».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: