Люди з інвалідністю не змогли потрапити до нового магазину

06.06.2018

У Конотопі об’єкти громадського призначення обстежували на придатність для використання їх людьми з обмеженими фізичнимими можливостями. Під прицілом будівля універмагу, що розташована на “проспекті Миру. Серед основних вимог – відповідна ширина дверного проходу, наявність пандусу.

Спершу група людей намагалася потрапити до нещодавно відкритого магазину “Фора”, але ширина дверей не дозволяє проїхати інвалідному візку.

“Тут, у “Форі”, я говорив, що вони роблять не правильно, це не по закону. А питання щодо літнього майданчика у кафе “У Малевича” маломобільним групам населення взагалі не можливо потрапити. Питання облаштування пандусу ми піднімали ще у 2016 році. Але і досі всі говорять, що питання на розгляді”, – говорить Євген Величко – голова ГО людей з інвалідністю “Велес”.

Після звернення до охоронця, ініціаторам перевірки продемонстрували окремий вхід, призначений для заїзду-виїзду інвалідних та дитячих візочків. Що ж стосовно кнопки, після спрацювання якої працівник магазину має відкрити двері та запустити “особливого” покупця, то поки вона відсутня. Але, як обіцяє представник виконавця робіт фірма “МАРС”, все буде обладнано належним чином у найкоротші терміни.

Так, відвідавши декілька закладів громадського користування, а це магазин “Lifecell” та кав’ярня “Франс.уа”, конотопські активісти  не змогли потрапити до цих приміщень. Представники ГО “Велес” налаштовані рішуче і не збираються полишати спроб таки домогтися, аби заклади міста стали доступним для маломобільних категорій населення.

Джерело: http://konotop.in.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: