Суд розглядає справу про міський бюджет

06.06.2018

Суд розглядає справу про головний кошторис Глухова.

На чергову сесію Глухівської міської ради знову виносилось питання бюджету. З 18 присутніх проголосувало 13 на чолі з мером. Більшості не назбиралось. «Бюджет у Глухова уже є. Опублікуйте його і не гальмуйте розвиток міста», – звернулась до мера Мішеля депутат Тетяна Михайлик, яка пояснила своє не голосування тим, що не знає, що закладено у запропонованому бюджеті, і не довіряє секретареві мі­ської раді Олені Демішевій.

Нагадаємо, на 7 червня призначено розгляд справи про бюджет Глухова. Сумський окружний адміністративний суд проведе вже третє засідання. Мова йде про визнання протиправною бездіяльності міського голови Глухова Мішеля Терещенка та зобов’язання його вчинити певні дії. Конкретно від мера вимагають опублікування бюджету, який прийнятий більшістю 1 березня. Тоді у міській раді зібрались депутати від опозиційних Терещенку фракцій «Волі народу», УКРОПу, БПП, до яких приєднались соціал-демократи і навіть представниця промерської «Самопомочі» з тим, щоб врешті-решт проголосувати за бюджет. Зал засідань їм не відкрили. Тож сесію депутати провели прямо на східцях. Отримавши рішення з уже готовим бюджетом, Терещенко не оприлюднив його у визначений термін, пояснюючи тим, що не вважає сесію законною. Втім, опоненти вказують на більш приземлені мотиви: очільник міста, його заступники і секретар міськради позбавлені премій, за які планувалось придбати житло лікарям.

Не дочекавшись добровільного визнання бюджету, депутат Алла Рябуха подала позов. Її представник, юрист Олександр Осьмаков коментує, що справа нестандартна, в Україні подібних прецедентів у судових практиках не було.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: