У Косівщинському водосховищі заборонили купатися

06.06.2018

У зв’язку із забрудненістю води у Косівщинському водосховищі купатися заборонено. Такі рекомендації міській владі надала обласна комісія з питань розгляду звернень громадян.

Цього разу на порядок денний комісії виносилося питання щодо визначення пріоритетів, шляхів збереження та покращення стану Косівщинського водосховища і річки Сумка, у тому числі вирішення проблеми забруднення водойм стічними водами.

Так, начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації Наталія Лебідь повідомила, що до облдержадміністрації надійшло звернення від мешканців Косівщини, які скаржаться на забруднення Косівщинського водосховища. Вони вважають, що це водосховище забруднюється неочищеними стоками житлових будинків села Сад через зруйновану систему очистки та стічними водами Сумського обласного протитуберкульозного диспансеру, що розміщений у селі Степанівка. Екологічний стан цієї водойми безпосередньо впливає і на річку Сумка.

За словами активістів, це проблема не лише села Косівщина, а й всіх навколишніх сіл і міста Суми. Адже за результатами аналізів у воді містяться інфекції, які з часом можуть призвести до складних кишкових захворювань.

На комісію було запрошено ряд фахівців, причетних до вирішення зазначеного питання, які детально розглянули екологічну проблему. За результатами прийнято протокольне доручення: до 26 червня створити спільну робочу групу із залученням громадськості і визначити негативні фактори погіршення екологічного стану Косівщинського водосховища та річки Сумка, шляхи їх усунення та визначити джерела фінансування. Серед доручень була і рекомендація міській владі Сум та Косівщинській сільській раді – у місцях купання населення до 1 липня встановити таблички з інформацією про стан води та безпечність перебування у воді у даних місцях.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: