Пенсіонер побив співмешканку та підпалив будинок

06.06.2018

Поліція Сумщини на заваді домашньому насильству

За звинуваченням у погрозі вбивством та спричиненні тілесних ушкоджень в Тростянці поліція розпочала кримінальні провадження відносно 60-річного місцевого жителя. Останній більш ніж жорстко поводився зі своєю, на 28 років старшою, співмешканкою.

До чергової частини поліції зателефонувала жінка одного із сіл і повідомила, що на сусідському подвір’ї відбувається бійка.

Оперативно прибувши за викликом, на вулиці працівники поліції побачили 82-річну жінку із саднами на обличчі. Та пояснила, що тілесні ушкодження їй спричинив співмешканець. Жінка скаржилась, що чоловік поводив себе агресивно і погрожував вбивством.

«Коли працівники поліції зайшли в оселю – жахнулись: горіли диван в кімнаті та віконні занавіски. Виявилось, що пожежу в будинку влаштував співмешканець потерпілої. Вжитими заходами поліцейські локалізували загоряння, – повідомив начальник Тростянецького відділення поліції Ігор Кісільов. – В ході подальшої перевірки поліцейські відтворили картину того, що сталося в родині того дня. Між 60-річним чоловіком та його співмешканкою виник конфлікт, в ході якого він спочатку нецензурною лайкою ображав літню жінку, а потім вдався до більш радикальних заходів переконання. Зв’язав її і почав наносити удари по обличчю та тілу, душити ременем. Залишивши зв’язаною співмешканку на підлозі, він підпалив меблі в будинку. Лише дивом потерпілій вдалося звільнитися і попрохати сусідку викликати правоохоронців». 

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст.129 «Погроза вбивством» та за ст. 125 «Умисне легке тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України. За погрозу вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, кримінальне законодавство передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років. Слідство триває.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: