У центрі Сум затримали автокрадія

07.06.2018

У Сумах на телефонну лінію “102” звернувся 45-річний чоловік та повідомив, що в салон його автомобіля «Мерседес-510» проник невідомий і викрав барсетку з грошима у сумі 26 000 гривень. Заявник пояснив, що лише на декілька хвилин відійшов до магазину, залишивши закритий автомобіль на узбіччі дороги. У злочині він підозрював чоловіка, якого побачив через віконне скло магазину біля своєї автівки, що потім сів у легковик ” Таврія” і поїхав. Він надав прикмети підозрюваного оператору лінії “102”. 

“Отримавши необхідну інформацію, інспектори лінії “102” швидко зорієнтували на розшук підозрюваного в крадіжці великої суми грошей всі автопатрулі, що несли чергування в обласному центрі, – коментує начальник Сумського відділу поліції Павло Карабута. – І вже за кілька хвилин на одній з центральних вулиць міста, наряд патрульної поліції зупинив розшукуваний автомобіль з підозрюваним за кермом.

Поліцейські доставили чоловіка до Сумського відділу поліції, де потерпілий відразу упізнав його. Затриманому 52 роки. Він виходець із Кавказького регіону, проте вже довгий час мешкає в Україні”. У ході слідства, правоохоронці встановили, що цей чоловік, вже не раз, за допомогою сканування автосигналізації, проникав всередину чужих автівок та скоював крадіжки грошей і цінностей.

Так у серпні 2016, у Сумах, цей же зловмисник, у той час, коли водій іншої іномарки з напарником вийшли з автомобіля на обід, проник до салону авто і поцупив звідти 174 000 гривень готівки. 

Наразі чоловіку повідомлено про підозру за вчинення ним злочину передбаченого ч. 2 та ч. 4 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті, за крадіжку, вчинену повторно, передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до восьми років, або позбавлення волі на той самий строк.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: