Держекоінспекція оштрафувала «Сумигаз»

08.06.2018

Державна екологічна інспекція у Сумській області завершила плановий захід державного нагляду (контролю) щодо додержання ПАТ «Сумигаз» та його відділеннями на місцях вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони атмосферного повітря, водних та земельних ресурсів, за поводженням з відходами під час здійснення суб’єктом господарської діяльності.

Під час перевірки був проведений вибірковий контроль за дотриманням підприємством встановлених дозволами на викиди нормативів граничнодопустимих викидів для стаціонарних джерел викидів. За результатами аналізу відібраних проб, відповідно до протоколу вимірювань вмісту забруднюючих речовин в організованих викидах стаціонарних джерел, перевищень встановлених нормативів граничнодопустимих викидів не зафіксовано.

Також було проведено контроль автотранспорту під час його випуску на лінію. Відповідно до результатів контролю перевищень вмісту оксиду вуглецю та вуглеводнів у відпрацьованих газах двигунів автомобілів виявлено не було.

Перевіркою встановлено відсутність ведення первинного обліку окремих видів відходів на виробничих базах в смт Краснопілля, м. Тростянець; недостовірне ведення первинного обліку окремих видів відходів за формою 1-ВТ «Облік відходів та пакувальних матеріалів і тари» на виробничих базах в смт Недригайлів, м. Ромни, м. Тростянець, м. Охтирка; порушення правил поводження з відходами – розміщення вуличного змету не в установленому місці на виробничій базі в м. Тростянець; нераціональне використання води на виробничих базах в м. Суми та смт Липова Долина.

За виявлені порушення складено 10 протоколів про адміністративні правопорушення, до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 10 осіб. Загальна сума штрафів складає 1 156 грн. Підприємству видано припис для усунення виявлених порушень.

Крім цього, за результатами попередніх перевірок Інспекцією проведено розрахунок збитків, які заподіяні державі внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, внаслідок роботи додатково встановленого паливовикористовуючого обладнання (котли різних марок, конвектори) без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря на виробничих базах в містах Білопілля, Кролевець та Суми (вул. Тополянська, 20). Загальна сума розрахованих збитків складає 7 761 грн. Підприємству направлена претензія для добровільного відшкодування завданих збитків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: