У селі на Сумщині відкрився геологічний музей

08.06.2018

У селі Дубовичі Кролевецького району відкрився геологічний музей. Він знаходиться у приміщенні Дубовицької сільської ради. Тут представлені геологічні процеси, їхні результати і сучасні технології їх використання, зібрані унікальні зразки гірських порід та мінералів. Усе це можливо не лиши оглянути, а й потримати в руках. При музеї працює магазин з продажу каміння, де справжні поціновувачі можуть підібрати оберіг за знаками Зодіаку. Планується розробка геологічних та гідрологічних маршрутів пам’ятками природи, що знаходяться на теренах Кролевеччини.

Наразі експозиція ще не повна, в подальшому її планують розширювати. Нині налічують 145 зразків мінералів, гірських порід, корисних копалин, керне, що видобувають зі свердловин.

Музейними екземплярами поділилися коледж геологорозвідувальних технологій Київського національного університету ім. Т. Шевченка та геологи. Серед зразків є як унікальні, так і повторювані експозиції.

Зазначимо, що відвідувати музей можна щодня без вихідних з 9:00 до 20:00 безкоштовно. Замовлення екскурсій за телефоном: 097 706 45 90, Анна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: