Головну жіночу роль у фільмі про Фантомаса зіграла українка

08.06.2018

Головну жіночу роль у фільмі про Фантомаса 50 років тому зіграла актриса українського походження. Батько Мілен Демонжо був вихідцем з Італії, а її мама Клавдія Трубнікова була родом із Харкова.

Три фільми про Фантомаса зробили всесвітньо відомим Луї де Фюнеса – улюбленого коміка кількох поколінь. Він зіграв ексцентричного комісара Жюва – чванливого, експресивного чоловічка з повною відсутністю почуття гумору.

За сценарієм і в житті під час зйомок фільму опонентом де Фюнеса був актор Жан Маре, який виконав роль Фантомаса і журналіста Фандора. Маре вважав, що комісар Жюв набагато яскравіший персонаж, ніж Фандор. Хоча гонорар Маре перевищував зарплату де Фюнеса майже в два рази.

Для зйомки фільму «Фантомас розбушувався» знімальна група вирушила до Італії і Англії. Це був перший випадок в історії французького кіно, коли на пародію виділили такі кошти.

Знамениту маску Фантомаса закріплювали на голові Жана Маре не менше двох годин. Мілен Демонжо, виконавиця головної жіночої ролі, згадувала, що зйомки в Італії стали для актора страшними тортурами. Стояла нестерпна спека, маска нагрівалася настільки, що буквально хрумтіла.

А під час зйомок фінальної сцени «Фантомас розбушувався» Луї де Фюнес, виконуючи трюк сам, випав з аероплана на кущі троянд. Тиждень великий комік провів в лікарні. І після цього виконувати трюки в фільмах про Фантомаса доручав дублерам.

Світовий прокат «Фантомаса» перевершив усі сподівання. Фільми про лиходія подивилися сотні мільйонів людей у всьому світі. Тільки в Україні та інших сусідніх країнах в кіно на «Фантомаса» прийшли 120 млн. глядачів.

У неділю 10 червня глядачі «Інтера» зможуть подивитися два фільми про Фантомаса з неперевершеним Луї де Фюнесом. У неділю, 10 червня, о 12:10 в ефірі телеканалу «Інтер» – «Фантомас розбушувався». А о 14:10 – «Фантомас проти Cкотланд-Ярду».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: